tirsdag 4. september 2012

Dagens innlegg nr 2! =O

Hihi, når jeg først lager nye innlegg, da tar jeg virkelig i ;)
Siden forrige innlegg ble foræret det nye hønsehuset, så kommer andre bilder her =)
Vi kan jo begynne med å vise hvor fin parkeringsplassen ble etter vi fikk på plass den hvite grusen:
Vi ble kjempefornøyde! Jaja, det mangler en svill til høyre mot garasjen, men den skal vi få fort på plass! Drømmen er å ha slik hvit grus overalt hvor det nå er vanlig, grå pukk! Vi får ta det litt av gangen, det er ikke akkurat billig =P Rome wasn't buildt in a day sies det.. Det blir stadig litt og litt finere her hjemme, ett område av gangen =)
Nå synes det tydelig at fjellhagen ikke akkurat er på sitt beste etter juni ;) Litt kjedelig der nå.. Får finne noe nytt og spennende å plante der, som blomstrer sent!
<- Jeg blir bare mer og mer glad i Cosmos! Disse føk fort opp på min topp 10 liste over yndlingsblomster =D
<- Astersene kom sent i blomst, og likte ikke nesten-kulda vi hadde forrige uke.. Men vakre er de, de som kommer!
<- Den fantastiske verbena bonariensis! Like høy som meg, og bhar nå blomstret i over 2 måneder! Denne tok også stupefart inn på topp10-lista i år ;)
<- Peppermynteblomst! Lukter nydelig, og duver i vinden en meter over bakken! What's not to love, eh? ;)
<- En positiv overraskelse i sump-dammen! Kommer ikke på navn i farta, men den er skikkelig fin! =D
<- Til de som funderer på hvor humla har tatt veien - De er her! =D Er så heldig å ha masse humler og sommerfugler som flagrer rundt her, det summer temmelig godt når det blosmtrer for fullt ;)
<- The Fairy i kveldens myke motlys!
<- Fantastiske fargerike asters! =D Vurderer sterkt å utvide topp10-lista til topp100 istedet ;)
<- Og se, det blir plen =D
<- Oooo elskede pyntekorg...
<- med alle dine farger og tegninger...
<-     <3
<- Mmmmmm, gleder meg til å smake =D
<- Summsumm.. Enda ei flittig humle =D
<- Så dere fullmånen om fredagen? Var jo nesten dagslys ute, så klart skein den!
<- Det blir frodigere og frodigere for hvert år =D Akkurat sånn jeg vil ha det!
<- Dette er vel han Rogue Cardinal mener jeg =D Kom sterkt tilbake etter å ha vært sneglespist!
<- Det samme gjelder Justa - begge står i bedet foran uthuset. Jeg drømmer om den dagen disse dekker hele forsiden, med hundrevis av vakre blomster =D
Dilla på klematis? Hvem? Jeg? Hehe, det begynte med Miss Bateman (Som forøvrig ikke har blomstret iår, men derimot vokst som ett ugress!), også fikk jeg en hvit alpeklematis av svigers.. Deretter fant jeg Justa på salg.. Samme skjedde med Rogue Cardinal og den nyeste, Piilu.. De bare hoppet oppi handlevogna! I tillegg har jeg sådd en del skogsklematis - Clematis Vitalba, og flere av dem begynner å bli store, så har håp om blomster på dem neste år! Så nå samler jeg altså på:
Roser
Klematis
Hosta
Nellik
Asters
Pyntekorg
Syrin
Peoner
Geranium
Og alt av spennende urter og kryddere.. Begynner å bli mange diller detta gitt =O Har sikkert glemt å nevne noen og, kjenner jeg meg selv rett ;)
<- Flyttet noen planter og prydbusker her om dagen.. Hadde alle gutta i huset som tilskuere =P Gentlemen du liksom! Makan ;)
<- Dissa sjarmtrolla begynner å bli store =O Men er like snille og pene enda! Detta er Dolly..
<. Og her er Donald =D
<. Tja, septikkummer blir vel aldri pent.. Men prøver å plante noe pent rundt dem, i tillegg til ugresset altså ;)
<- Begynner å bli grønt på alle kanter! Den hvite grusen kommer enda bedre frem mot det grønne =D
<- Dette var visst helga for å ta igjen det tapte! Har i mange år planlagt å legge netting rundt nederste delen av vinterburet til kaninene. Det ble snekret med rampe og luke i gulvet, med dette i tankene, men luka har vært spikret igjen, og dermed bare 1 etasje i bruk.. Nå har det blitt to etasjer for langørene =D
Har flyttet Legevendelrot-ene fra uthus-bedet hit! De ble godt over 2 meter, noen av dem, så de tok litt mye plass ;) Her kan de få bli så store de vil, uten å plage noen!
<- Arabian Nights er vakker enda! Mange av blomstene har regnet istykker, men det kommer stadig nye! :D Denne kan jeg anbefale, altså!
<- Nicotiana Grandiflora! Første gang jeg har denne i år! Sådd fra Hagegal-frø ;) Om den ikke hoppet opp på yndlings-lista utseendemessig, så lukter den fantastisk godt, og har vært en morsom blomst å ha!
<- Det begynner å blomstre av nå.. Men er ikke så rart, det er tross alt september! =O Derfor har jeg slutta å knipe av døde blomster, jeg lar dem gå i frø, så samler jeg dem inn til neste år.
<- En lys og søt asters =)
<- Clematis Piilu :)
<- Rødkattebusken begynte å bli så svær, ranglete og uhåndterlig å ha ved verandaen, så valgte å flytte den hit. Den var blitt så lang at den rakk over mer enn halve buen =O
<- Uthuset, og skifer-stien :D
<- Hagepoppelrosene er skikkelig svære :D Minne litt om Hibiscus (Hawaiirose) egentlig! Har masser av dem, så kan god gi bort frø senere i høst! Hmmm, giveaway kanskje? *legge skumle planer*
<- En av mine mange hagehjelpere =) Skygge - fordi han følger etter som en ;)
<- Min eneste astilbe! Fått av min hemmelige hagevenn i fjor.. Ble veldig positivt overrasket da den begynte å blomstre for en uke siden, for se så fine farger! =D
<- Sølvmalurten fra årets hemmelige hagevenn har blitt stor =D Her ved foten av den gamle epletreet har jeg kun hvite blomster.. Og synes sølvfargen passet veldig fint inn her! =D
<- Gullkorg - kjøpt på hage-gatemarked i Rakkestad i våres =) Står i Flammebedet og lyser opp!
Og nå tror jeg vi sier det holder for denne gang ;) Noen bilder må jeg jo spare til kalde, mørke vinterkvelder, eller hva? =P
Nei nå er det middag, også skal vi ut og fikse døra så hønene kommer inn i sitt nye hjem =D
Ha en flott uke videre, nyt den første høstmåneden! =D


Hvem trenger vel snekker...

...når man er handywoman? =P
Har lenge gått med planer om å lage ett større, penere og bedre hønsehus til tuppelurene inne i uthuset! Hittil har de bodd på den ombygde utedoen (Pust ut og slapp helt av, den har vært ute av bruk i mange, mange år =P ), men det er trangt og upraktisk. Det har fungert helt greit, men det skader aldri med bedre plass og bedre utstyr!
Så dermed gikk jeg igang, her om fredagen. I uthuset var det fullt av tral! Min kjære bygde arbeidsbenker til snekker-tinga sine der, som ble brukt i noen få måneder før han begynte på det store snekkerverkstedet/"låven". I tillegg stod det dyrefor, hageredskaper, ubrukte/halvbrukte-men-kan-brukes-om-igjen-rester av treverk og masse annet.. Temmelig fullt, rotete og støvete, med andre ord ;)
<- Før: Litt uklart, men men.. Her har jeg allerede rydda ut en god del! Som dere ser - masse rot ;) Dette er bare halve rommet altså, var ikke så enkelt å få med hele rommet på bildet =P
<- Etter mange timers rydding, riving av benker og feiing..... Papiret ble mørkebrunt da jeg snøt meg etterpå, støvete? Neiiiida =P
<- Stendere på plass! Reisverk må til!
<- Platene begynner å komme på plass.. Her måtte jeg ha hjelp av min kjære, han er tross alt snekker ;) Skapet som hang på veggen er skrudd ned, der skal det bli litt lagringsplass for diverse =)
Dette var det siste som ble gjort fredag, det begynte å bli seint gitt!
<- Resten av vegg-platene og verpekasse på plass =D Helt selvgjort! *kjempestolt* Er meninga luka dere ser skal åpnes, slik at det er enkelt å plukke ut egga fra verpekassene! Skapet er det som hang på veggen, ganske fint, sant? Noen min kjære laget på den tida han snekret her inne ;)
<- Verpekasser! 3 store rom på ca 40*40*40 cm. Verpekassene var siste rest av lørdagsjobbinga, trappa kom ikke på plass før søndag ;)
Har blitt ille god på å kappe plater, og bruke dykker-spikerpistol!
<-Høøøh? Å er detta for'no?
Ny hønsetrapp, det manglet nemlig ;) Det har vært høner i detta rommet før, så luka var allerede på plass!
<- Vagler, og forings-bord, sett utenfra. Nå har jeg hengt opp varmelampa i dette hjørnet, så her skal det bli godt og varmt til vinteren! Er greit å få mat og vann opp fra gulvet, både pga møkk og flis, og pga at vannet ikke skal fryse.
<- Sett innenfra ved verpekassene.
Nå får tuppelurene ca 4 m2 gulvplass + luftrom og flere høyder. Håper de blir glade ;) Hvis ikke blir det hønesuppe! Neida, hadde ikke klart å spise egne dyr gitt..
<- Sånn ser døra ut, manglet hengsler til den om søndagen... De skal settes på idag :) Utenom døra, mangler bare en kasse til sandbad og nye lysrør i lampa, så er alt klart :D
<- Mammaaaaa, hva gjøøøøør du? Tre nysgjerrige frøkner, satt utenfor og kaklet hele helga ;) Ikke nysgjerrige i det hele tatt =P
<-Før: Sånn så det ut i resten av rommet....
<- Etter endt snekring og rydding! Litt forskjell? =P Og for dere som vurderer å skaffe utendørs dyr som høner og kaniner: Skaff dere slike plastikk-fortønner! De er stygge, men verdt sin vekt i gull! For vi har noen slike lang-halede firbeinte gnagere som elsker dyrefør, og de spiser seg igjennom papp og tre, men plast sliter de med! Så får de heller se litt stygge ut ;)
<- Samme område, sett mot utgangsdøra, før rydding...
<- Etter ryddings... Utrolig hvor fint det blir etter en hard rydd-og-kast-økt! =D Man samler opp utrolig mye man egentlig ikke trenger.. Så var godt å få ut rotet, og inn litt system og ryddighet =D
<- Synes disse vinduene er så koselige! Elsker gammeldagse ruter =D
Men, kremt, kall meg dårlig husmor, men dette bildet er faktisk tatt ETTER vasking =O Tror kanskje glasset ikke er helt bra lenger =P Men men, det fungerer, og slipper inn lys, og det er det viktigste!
Her skal det bli noen søte høne-gardiner etterhvert ;)
 
 
 
Tror jammen meg jeg får dele opp bildene på to innlegg jeg, ellers blir det ett voldsomt langt innlegg ;) Så da har dere fått en titt på det nye hønsehuset =D Skal ut og fikse de siste småtinga når min kjære kommer fra jobb, og så kan tuppene få flytte inn! =D Er veldig stolt av meg selv nå altså, sorry sjølskrytet =P Men er ikke ofte jeg snekrer nesten ett helt hønsehus alene! Litt hjelp til reisverket fikk jeg, men resten tok jeg heltpå egenhånd ;) Jenter kan, bare vi må! ;)