mandag 9. april 2012

Effektiv påske!

Denne påsken ble det litt mindre familiært opplegg enn forventa, og det har vi utnyttet godt!
Det har vært fint vær, men temmelig kjølig, og mange tørre frostnetter.. Fine temperaturer å jobbe ute i!
Fredag fjernet vi masse kvist kvast som har blitt liggende, noe fra før vi flytta hit! Mesteparten lå mellom oretrærne mellom postkassa og garasjen.
<- Sånn så det ut nesten hele veien til postkassa.. Og en del utenfor gjerdet ved plena og..
 De har blitt kappet for å slippe inn lys, eller for å holdes unna strøm og telefonledningene til huset, og bare blitt liggende der..
Så nå tok vi ett tak, dro frem hengeren og hansker, og satt igang!
Det ble to imponerende hengerlass, og dertil imponerende bål! (Slapp av, det var veldig bløtt i området rundt branntomta vår! Mye leire, og bekk ved siden av i tillegg til at vi passet på hele tida :) )
<- Etter! Se så fint og ryddig :D Nå blir det akeleier her tenker jeg ;)
I går, altså lørdag, monterte Mats takrenner foran på verkstedet, og jeg har begynt å legge stein i den lille skråninga! Og plantet ut rhodondendronen jeg kjøpte tidligere i uka =D
Tirsdag handlet jeg stemor på gartneriutsalget ved Kiwi i Mysen, og fant en uåpnet tralle med rhododendron ;) Og da klarer jeg såklart ikke holde fingra unna =P
Så en slik en ble med hjem:
<- Rhododendron "Cheer", skikkelig frynsete, rosa og hvite blomster :) Synes den var nydelig!
Vi har jo den digre skråninga som skal gjøres noe med (Når pengene kommer flyvende til oss ;) ), og en mindre som går mellom den store, og til septiktankene..
Det er denne jeg nå ahr begynt å dekke til med stein:
<- Glemte å ta før-bilde, men dette er før halvveis i det minste :P De svære steinene ernedertste nivå. "Pinnene" er Magnolia Rose Mary og støttepinnen dens :)
<- Nesten ferdig.. Eller, ikke ferdig, men har brukt opp all steinen vi hadde tilgjengelig nå ;) Blir ikke gæern't når hele skråninga er dekket? =) Rhododendronen er plantet til venstre for magnoliaen.. Har fått en ide om å lage en slags rhododendron-alle her! Med rhododendron i alle vakre farger, alà fjellhagen i Tøyen Botaniske hage! Har dere sett rhoddis-hagen der i blomst? Hvis ikke - dra og se det i mai/juni, det er helt ubeskrivelig skjønt!
Desverre har laptopen min krasjet, så har ikke bildene derfra tilgjengelig nå.. Rakk heldigvis å brenne dem på cd før pcen tok helt kvelden, den har hangla en stund.. Men synes ikke det er riktig å legge inn mange MB bilder på min kjære sin pc, spesielt ikke når han er så snill og lar meg få bruke hans så mye jeg vil ;) (Foreløpig er Photobucket-opplasting rett fra telefonen min beste venn =P) Ellers skulle jeg gjerne lagt ut de vakre bildene fra botanisk hage i fjor! De er virkelig en inspirasjon!
<- Hva tror dere? 10 meter rhoddis-hekk bortover mot tankene her?
Etter ryddinga igår, så fant vi noe mer stein! Mest småtteri, så jeg bestemte meg for å benytte dem til å kante noen av småbedene mine!
<- Det gjør seg med stein i hagen! Også koster det ikke noe, når man finner dem rundomkring! :)
<- Tulipanene er ivrige om dagen! Men tror kanskje haren har vært her.. Enten den eller rådyr, vi har begge deler rundt husveggene ;) Det er bristeferdig knopper på både syrin, magnolia, bjørk og kaprifol! Syrina har nesten blader faktisk! Dette er en herlig tid!
<- Stemoren jeg handlet er pottet ut  krukker, og lyser fint opp på trappa :) I tillegg har jeg direktesådd en hel haug frø og dahliaknoller i diverse krukker! Håper det blir ett herlig flor til sommeren!

<- Spirene begynner å bli store! Har tilogmed måttet knipe klokkerankene, de begynte å ta litt overhånd! Håper nattekulda gir seg snart, så de kan flytte ut! Har bestilt minidrivhus fra Netthandelen, gleder meg til det kommer, for da skal bebisene ut!


Og med dette kveldslys-bildet bra hagen sier denne frøkna godnatt, og håper dere alle har hatt en like fin påske som meg! Nå skal jeg ta med meg min paintball-støle kropp, og samboer, i seng!
Nattinatt =D

PS: Hagen på Fjellnerg har fått facebook-side! Se https://www.facebook.com/HagenPaFjellberg :)Blir kjempeglad om dete trykker liker.. Den skal bli bedre etterhvert, det hjelper nok når jeg får ny pc jeg kan legge inn bildene mine på ;)