tirsdag 28. februar 2012

Vår i lufta!

Ja nå er det godt over 20 varme i solveggen, jeg sitter ut og nyter!

<- Utsikten fra verandaen!

Det er vår i lufta, tømmerhoggere i skauen, og pakker i posten på vei til vinnerne av Giveawayen! Får det blitt bedre? ;)

Altså: Til Vivi, Marit og Tua: Premiene ble sendt idag, de bør være hos dere senest torsdag!Jeg har gått til og fra butikken (Med Post i Butikk), og det var en ren nytelse! Sola skinner og varmer, fuglene kvitrer, snø og is smelter fortere enn man skulle tro var mulig! Jeg elsker våren! Det hogges i skauene rundt her, så det durer i motorsager og traktorer, men det lukter godt av nykutta tre, så det gjøre ikke noe =)
<- Hønene liker solskinn de og! Jeg føler for de stakkarne som sitter inne i ett bur hele livet, og ikke får gravd i jorda, følt sola mot fjøra og bakset og flydd rundt omkring...


Det spirer og gror inne! Nesten litt for mye av det gode.. Siden det viste seg at plante-lampene mine har jordfeil, så har jeg ikke noe sted som egentlig er lyst og kjølig nok for spirer... Så nå står de under det store vestvendte stuevinduet, det er lyst aå lenge det er sol, og det kjøligste av mine lyse rom (Har litt lite vinduer i huset nemlig =P )... Vi får se hvordan det går, så får jeg heller investere i noen bedre lamper til høsten, om det skulle gå helt ad undas med denne bolken med spirer!

<- Som dere ser, de blir litt lange og henglslete når det er for lite lys og for mye varme.. jeg får være flink til å knipe dem når det første ekte bladparet har dukket opp! De bladene de har nå kalles frøblader - og er visstnok ikke "ekte" blader.. De kommer i neste utviklingsstadie =)
<- Det er flere enn spirer og høner som nyter vårsola! Kattene elsker å være ute om dagen. De kroer seg på steiner, trapper, og alle andre is-frie steder de kan finne!
Å, nå gleder jeg meg voldsomt til å begynne å grave i jorda! Det er fremdeles tele her i nordre Østfold, men det nærmer seg med stormskritt! Det kom litt snø i går, men den er allerede vekk igjen! ;)
<- Her håper jeg det snart blir Blåveis! Og når Jürgen Peters-importen kommer, så skal den røde Hepaticaen (Rødveis) også få plass her! Masse syrin og løvtrær rundt, og skyggefullt med solgløtt.. Tror det er ganske så ideelt for dem bak garasjen ja! O vår, du skjønne milde...Mai var det vel egentlig, men akkurat nå er februar/mar helt skjønt!


Okay folkens, dette blir ett temmelig langt innlegg.. Nå skal jeg be dere om ideer... Først ut er dette:
<- Ikke selve dammen altså, men området bakenfor (Til venstre for) svillene.. Har planer om ett grusbed der, men hvordan er det best å anlegge det? Ren grus, sand, grov grus? Og bør grusen slutte noen cm under svillekanten, eller helle nedover fra skråningen mot svilla?
Fyr løs med ideer! =D
Det andre jeg funderer på, og dette er mer omfattende, er dette:
<- Området rett bak syrinbuska.. Vi gjorde om dette området i sommer. Og året før der for den saks skyld.. Men det er utenfor tema =P
Problemet mitt er hva jeg skal gjøre med dette området.. Det er en litt skarp "kant" i overgangen mellom plenen (Flatt område til høyre) og skråningen, hvor gressklipperen spoler og graver vekk gresset så det blir bart og stygt.. Jeg funderer på å lage bed langs hele "ryggen", men tror det blir lite praktisk..
Noen som har noe gode ideer for dette området? Kommer flere bilder under her:

<- Sett ovenfra.
<- Sett nedenfra.. Alle bildene er tatt skrått og fra sørlig retning..
Buska til høyre er nevnte syrin, og det lave kratt-aktige til venstre fra midten er en skjærsmin som er skamklipt etter flytting...
De to blir det de er, for å si det sånn.. Er ett under at de lever, de ble flytta 2 år på rad, i sammenheng med at vi gravde om hagen ;) Hardføre skapninger dette!
Spøkelset helt til venstre er det nye epletreet som er elg og rådyr-sikret for vinteren =PSå kjør på, hva tror dere kan gjøres her? Og da helst ting som ikke blir så voldsomt dyre ;)
Alle ideer mottas med takk uansett!

<- Ja, dere har sikkert forstått at jeg ikke klarer å la være å ta bilder når jeg ser en vakker solnedgang... Her er enda en slik, dette ble tatt om lørdagen!
Og her er avskjedsbildet for idag - herlig vås-skog-stemning fra søndagsturen vår! Kos dere ute i sola, det er spådd fint være mange dager denna uka! Solhilsen fra Fjellberg!