søndag 5. august 2012

Sorry!

Nå skjedde det visst igjen.. Det at jeg har vært borte leeenge... Det var ikke meninga! Denne gangen forsvant nemlig internett i mange dager pga rumlevær i området... Fikk heeelt internett-abstinenser altså! Også har jeg sånn abbonnement som koster flesk om jeg bruker mobilt internett, så da var det bare å sitte på henda, og heller finne på noe annet =P
Det har jo skjedd noe i hagen, blant annet har masse nytt kommet i blomst!

<- Mattrem.

Desverre har det fortsatt å regne mye, så det har ikke blitt det helt store sjauinga i hagen heller.. Men har sydd en del, og rydda litt i skuffer og skap og sånt.. Kjedelig, men godt å få unnagjort ;)
Idag er min kjære og broren og henter mer jernbanesviller! Jippiiiiiiiiii =D Da skal det bli gjort ferdig og pent rundt verandaen, og begynne litt mer ved dammen og tenker jeg!

<- Den fantastiske Gråmalvaen - Lavatera Thuringiaca! Svæææær og massevis av blomster!

<- Martin Froebischer er en skjønn rose med nydelig, mild duft! Min har tatt litt av i høyden (For mye Møllers tran?), så har måttet binde den opp litt =)
<- En litt sliten og regntung New Dawn! For en fantastisk rose, har blitt flyttet x antall ganger, sist gang i fjor sommer. Likevel blomstrer den og kommer med masse nye skudd! <3

Visste du at roseduft er sterkt antidepressiv? Om du føler deg deppa, lukt på roser! Det samme gjelder lavendel, peppermynte og sitrusblomster!

<- Den mystifistiske saken, opprinnelig en miniatyr potterose! Jeg plantet den ut, og dermed forsvant virkningen av de veksthemmende hormonene slike miniroser er behandlet med.. Sjekk hva som dukket opp! En megafylt, meget velduftende skjønnhet! Massevis av blomster! Desverre er blomstene litt for tunge til stilken, men med litt hyssing har vi da fått fiksa det =P

<- Mandarin, toårig minirose, som blomstrer like vakkert nå på sitt 3. år ;)
Jepp, jeg elsker å motbevise slike bastante påstander om levealder =P

<- Summerwind. Jeg får ikke fullrost denne nok!

<- Ser ut til at det blir ett enda større blomsterflor i år! Og i fjor var det voldsomt ;) Herlig altså!



<- Hmmmm, stokkrose?

<- Lavendel, flekktvetann og peonblader...
Peonene regnet vekk, så desverre ble det ingen frø i år, til dere som spurte om det! Men om dere bor i nærheten, så skal jeg da klare å dele av en bit, om dere kan komme og hente?

<- Atlasblomst! Jepp, jeg har dilla på slike store, enkle skjønnheter, om noen var usikre =P
<- Nicotiana Purple Perfume.. Nydelig, både å se og lukte på!
<- Nicotiana Grandiflora i vinden! Den har plutselig blitt diiiger! Også så mange nydelige, hvite, duftende blomster den har! Denne skal ejg definitivt ha neste år, vel og merke i lavere potter =P


<- Nattlys - Oenothera Biennis. Blomstrer på natterstid, derav navnet :)  Kan brukes mot masse kvinneplager! Plukk blomster, ha dem i ett lukket glass med ren, vegetabilsk olje. La stå i solkarmen til blomstene blir brunaktige, sil ut blomster. Evt gjenta. Voila, du har laget din egen nattlysolje! Oppbevares mørkt og kjølig!
<- De fantastiske Cosmosene =D


<- Dahlia "Arabian Nights".. Skulle bare ha rosa-hvitt-lilla-blått på verandaen, men så fant jeg denne som knoll på Rema i våres..... Klarte ikke la den henge der, ensom og alene, og bestemte meg for å gi den ett godt hjem! =P
<- Vel, den matcher jo noen av erteblomstene da! =D

<- Tror erteblomster er noen av de enkleste, og skjønneste, blomstene jeg vet om!

<- En lekker klematis! Kan det være Rogue Kardinal tro? Husker ikke helt i farta, men skjønn er den okkesom...

<- Kornblomster er fine i vase! Det har blitt en del av de på kjøkkenbordet de siste ukene, rett og slett for å få litt sommerfølelse inn, til tross for regn og ullpledd i sofaen ;)
<- Hostablomstring =D

<- Dianthus - skikkelige bustehoder =)

<- Stokkroser i blomst <3

<- Høsting og tørking av diverse urter :) Peppermynte, sitronmelisse, sitrontimian og oregano er hengt til tørk! Spansk kjørvel er fryst ned, da den ikke beholder smak ved tørking =)
<- De første pottittene er tatt opp =D Namnam, nå blir det potetmiddag ja! Dette er fra bare ett ris, det er maaange igjen ;)

<- Her er månen fra fredag. Det var nesten lyst som dagen! Silkeskyer fløt over den og skapte magiske skygger... August er en veldig fin måned det og =D


Nei nå får jeg komme meg ut i penværet! Kos dere masse resten av helga, det skal jeg ;) Sviller - here I come!






8 kommentarer:

MarJE sa...

Hei, det var virkelig mykje flott blomstring hos deg no.
Ha fortsatt en fin kveld :)

Lunalei ;-) sa...

Så utrolig flott flomstring hos deg. Så frodig - og skjønne farger!
Kunne aldri ha kommet på å plante en mini potterose.... herlig resultat!
Ønsker deg en fin uke,
klem fra Lunalu

Turid sa...

Nydelige bilder, den potterosa er helt skjønn altså, artig den går ute også. Martin Frobisher bor her også, men den var en skuffelse, tar den av plutselig eller venter den noen år? min er 40 cm høy, men ei veldig tett busk.
Nyt sensommeren, klem.

Sunniva sa...

Masse fine blomster hos deg nå. Potteroser kan bli utrolig flotte bare de kommer seg ut og ut av potta. Summervind ser fantastisk ut, den må jeg nok sette på ønskelisten min:-)Har endelig fått lagt bloggen din på listen min så nå kan jeg følge med litt mer på alt det fine du har i hagen din:-) Ha en fin uke!

Lene fra Lillehammer sa...

Kjære søte deg, du skriver så flotte kommentarer inne hos meg, blir helt rørt jeg. Men tusen takk ihvertfall.
Masse flotte bilder du viser fra haen din da. Den du er litt usikker på er malva sylvestris tror jeg. Når det gjelder Martin Frobisher henger jeg med med at den kan bli utrolig høy. Jeg hadde den i et bed hvor jeg stort sett hadde bare roser, men jeg tror sannelig den tok hele plassen til slutt, noe som desverre resulterte i at de andre rosene bare ble borte (døde). Men i sommer klippet jeg den skikkelig og fikk bundet den deretter. Nesten fælt å si den, men den er nesten like aggresiv som syrinen; det kommer skudd fra den både her og der. Men-men, vakker er han åkke som.
Hehe, skulle du ha behov for det kan du nok bo på annekset vettu.....hihihi!
Ha en strålende kveld!

Mariann sa...

Så flott det blomstrer hos deg nå! Flotte erteblomster, mine rotnet.
Enig med Lene angående den du lurer på, trolig Malva sylvestris.
Ha en fin uke!

Merethe sa...

Hei på deg :) ja nå har vi kommet godt i gang med august allerede. Sommeren går så altfor fort...men det er mere igjen da. :) Flotte blomsterbilder. SÅ mange fine valmuer du har. Ja det oser av blomsterglede hos deg. :) Fint månebilde ;) klem Merethe

Tigertina sa...

Nååå, det er så koselig å komme innom og lese alle de trivelige kommentarene :D
Oooo, Malva Sylvestris er det ja! Tusen takk! Har sådd den, og ikke sett noe mer til den, så trodde den ikke kom.. Nå ble jeg glad :D :D :D