mandag 10. oktober 2011

Høst og rydding..

...de hører vel sammen.. Det er vel stort sett det som skjer utendørs om dagen, samle inn, vaske og olje redskaper, for så å stue dem vekk for vinteren!
Har fått satt inn det meste nå tror jeg.. Men ikke gadd jeg å ta bilde av det, for såå spennende er ikke denna ryddinga altså! =P Så her er ett bilde av noe helt annet som plaster på såret:Noe som er litt mer interessant og moro, det er å samle inn frø! Det har jeg nemlig gjort litt nå i helga, og idag har jeg hatt jobben med å plukke ut frø fra frøkapslene (De skal vel egentlig falle ut selv, men fant ganske mange etternølere da jeg splitta kapslene!)


Så nå har jeg egne frø av:
Lavendel (Flerårig)
Sommerfloks (Ettårig)
Nellik (Flerårig)
Malva - hvit og rosa (Kattost på norsk. Ettårig, men sprer seg! Vakkert ugress!)
Blomkarse (Samlet i hele sommer)
Ringblomst (Men masse morsomme sjatteringer, og i alle slags fyll-varianter! Sådd fra egne fjorårsfrø)
Krysantemum - rød/gul (Veit ikke om disse er mulige å få frem her hjemme, men har nå frøa =P )
Ringkrage (Okseøye. Også egne fjorårsfrø)
Duftsyrin (Fra både hvit, lyslilla og mørklilla morplante.Her er syrin meget villig, kom og hent den som vil ha!)
Koriander (Men de skal brukes i mat eller te i vinter)
Peppermynte (Meget velsmakende ugress....)
Oregano (Samme som peppermynte)
+ en hel haug frøposer fra vårens storhandel hos Impecta..
(Lurer på å handle her i år: http://www.swallowtailgardenseeds.com/index.html Romlemantisk stil over blomstene, og mange vakre varianter jeg ikke har sett andre steder... Hmm, vurdere, distrahere, addere, subtrahere, kansellere, re-ordrere, sjekke konto-rere.... Etc..)

Det er sikkert flere typer frø jeg har glemt på denne lista ;) En del av disse havner nok i frø-boksen fra Hagegal når den dukker opp :)

Over: Vårens hagegal-frøboks! "Barneporno" for hagegale! (Huff da, det var visst ikke pent sagt..)

Ps: Er du interessert i syrin, og ønsker deg frø eller småplanter - skrik ut i kommentarfeltet! Eller enda bedre - bare kom og hent! Har veldig, veldig mye syrin her.. Vurderer å bytte navn til syrin-hagen! Det gjør ikke noe, jeg elsker syrin, men det er ett skikkelig kratt bak huset som kunne trengtes å rydde opp i.. En del av det har blitt brukt til hekk, men er veldig mye igjen! De dufter herlig, den lyslilla og den hvite er den gamle typen syrin, som virkelig har sterk duft! Ikke bare når man har nesa nedi blomstene =P

God uke til dere alle! =D