tirsdag 6. september 2011

Litt nytt i hagen =)

Trosset regngust og sur vind, og fikk plantet ut både kiwi, heuchera og magnolia idag!
Fikk tatt litt bilder og, men så var det rett inn igjen!
<- Magnolia Rose Mary skal få stå her, for seg selv og være vakker =D
<- Heuchera Frosted Violet skal få kose seg her ved dammen, sammen med Hostaen Funkia..
<- Og her er er kiwiene planta på rekke og rad! I tillegg fikk jeg skrudd opp espalieret jeg kjøpte på Bauhaus i går! Det var større enn forventa, og ble faktisk ganske fint, til tross for at det er av plastikk =)
Så her håper jeg at både kiwier og alpeklematis vil spre seg utover og dekke mest mulig av veggen =)
Det er tilogmed noen blomster som står i fullt flor nå:
<- En Malva som har spredd seg selv :) Har den både i hvit og rosa, og har tatt frø! De blir nok med i frøboksen på Hagegal utover høsten ;)
<- En ukjent, men morsom og fargesprakende buskevekst ved dammen! Noen som har navn?
<- Gråmalva - vill poppelrose på norsk ( Lat. Lavatera thuringiaca). Er den ikke vakker? =D Synes den er utrolig nydelig, og den tiltrekker seg masse nytteinsekter, og desverre, snegler..
Den er en flerårig urt :)
<- Kaprifolene ble plantet ut sent, og først nå blomstrer den ene (Hecrott-kaprifol). De har så artige blomster, Ligner liksom ikke det bildet de fleste har i hodet når man sier ordet "blomst" =P

<- Nå begynner eplene å ramle av gamle-treet, da er det høst...
Siden høsten nå offisielt er igang, så vil jeg advare alle lesere:
Det kommer nok til å bli litt andre temaer enn hage fremover, siden hagingen begrenser seg selv når overgartneren fremdeles ikke synes vi har fått nok vann og vind i år.. Så dermed er dere advart  =P
Det blir nok litt interiør, noe håndarbeid, maling, og muligens noe helt annet =) Så da blir ikke dette noen ren hageblogg i vinterhalvåret, men noe blir det garantert! Klarer jo ikke la være å planlegge til neste års blomster, prosjekter og frø!

Nei, nå regner det vannrett ute, så jeg koser meg inne med te-koppen, og prosjekterer nå å få kontoret/hobby-kroken ferdig.. I går fikk jeg opp hyller, og fikk malt dem:
<- Litt dårlig bilde, det var mørkt ute.. Men her skal jeg kose meg mange timer i høst! =)

Og med det sier jeg: god natt!