søndag 22. mai 2011

Enga begynner snart å ligne en eng igjen!

Legger ut litt bilder av hvordan det går med verkstedbygginga, eller forberedelsene til nevnte verksted =)
Også slenger jeg med litt bilder av diverse fint i hagen nå! Blant annet litt syrin, og noe brudespirea =)

Ett steg videre...

Endelig kom det litt lenge etterlengtet regn! Det trengtes, for her var det så tørt som Sahara nå.. Har vært skogbranner i kommunen allerede, så er glad overgartneren bestemte seg for å vanne litt =)
Men, bakdelen med regnet er at alt av hagearbeid blir utsatt... Der frister ikke å luke i høljregn og vindkast, så hagegal er jeg ikke - enda =P

Idag fikk jeg endelig ut finger'n og dro på saga og kjøpte sement! Deretter var det å blande med vann til et såkalt jordtørt bruk, altså lett fuktig masse, som det ikke renner av,
Etter at den var blandet godt ut, så var det bare å klæsje gørra på der den trengtes, og feste pene steiner for å dekke mest mulig av betongen for den er ikke så altfor vakker å se på =)
Grunnen til at jeg murte er at vannet må ledes fra kulpen til nedre dam, og det trengtes en kant for å holde vannet på rett sted i kulpen.. Så her kommer det litt bilder:

"Kanten mot fjellhagen".

"Kanten som skal lede vannet fra kulpen til dammen."
"Dette er den nederste delen av kanten, der vannet vil renne ned i dammen."
"Sånn ble kulpen seende ut eter muringen. Jeg plantet noen flere fjellplanter og, det skal jo bli en flott fjellhage etterhvert! Nå er det 3 typer Saxifraga der, erteblomst, og en plante med lilla blomster jeg ikke husker navnet på i farta.."

Så slik ser det ut nå =) Jeg har noe vanlig lilla iris som liker seg i sumpmiljø, de tenkte jeg skulla få stå i kulpen! Der skal det jo bli sumpfilter etterhvert =)

Det var alt om dammen for denne gang, håper forresten alle hadde en flott 17.mai feiring!