søndag 8. mai 2011

Nytt prosjekt på gang!

Klarer ikke å holde meg til bare ett prosjekt av gangen =P
Så mens Mats har gravd og begynt å fylle ut veien til verkstedet, så har jeg snekra pallekarm! Planla egentlig å kjøpe, men så har vi litt stramt budsjett, og dermed tar man hva man finner rundtomkring.. I dette tilfellet var det fine, impregnerte rester etter byggingen av veranda i fjor =D Det var jo midt i blinken!
Gjorde det meste selv, fikk bare litt hjelp til å skru sammen de siste ( Mats er snekker, og gjør jobben "litt" fortere enn meg =P )
Hadde kun nok materialer til 1 pallekarm-bed, så potetene, maisen og jordbæra måtte jeg finne på noe lurt med.. Og vips, så hadde jeg noen nye grønnsaks-bed helt i kanten av plenen! Ble ikke værst, om jeg skal si det selv ;)

Ferdig snekra:


Plassert der den skal "parkeres", målt og kappet veiduk for å hindre uønskede gjester i å ta bakveien inn til grønnsakene =P Dotten inspiserer at matmor har gjort ordentlig jobb!
Jeg spikret duken fast litt oppetter kanten på innsiden. Dette for å gjøre det penere, og for å hindre at jord  tar turen ut.


Fylt på med jord =)Plantet brokkoli, sukkererter, koriander, merian, hvitløk, gulrøtter og 3 forskjellige salater.. Troooor kanskje det ble litt vel mye i en pallekarm.. Men skitt au, får bare være nøye med å luke ut om det blir for trangt! Noe var forspirt inne, noe ble direktesådd.
Det siste jeg gjorde var å spikre en bit veiduk over hele karmen, for å sikre at ikke kattene benytter området som dokasse... Og også for å hindre insekter jeg ikke ønsker å ha her.. Desverre målte jeg ikke før jeg skar, og resultatet ble en nesten dekket pallekarm =POg her er kant-bedet for poteter, mais og månedsjordbær! Ikke se på gjerdet, det tåle dårlig at vi fylte ut plenen der i fjor.. (Har enda ett prosjekt på gang - nemlig hekk langs gjerdet, slik at gjerdet kan fjernes snart... )


Og med det sier jeg nattinatt! På tide å senge, selv for hagegale! =P