søndag 10. april 2011

Vår i hagen!

Endelig =P
De siste dagene har det generelt vært nydelig vær, idag var det litt disig, men veldig varmt og godt!
Jeg har gravd på meg vond rygg flere dager i strekk, men det er verdt det! For planene er store, og Mats sliter med allergien nå, så han blir heller inne..
Så da er jeg ute og svinger spaden som bare det, her skal det bli både dam, nye bed rundt verandaen, og fjellhage(r) =D
Her er før og etter ved verandaen:


Etter:

<-- Til venstre for trappen er det plantet forskjellige kryddere, rosen "Schneewitchen" og en grønn vindrue. Til høyre er det forløpig bare rosen "Summerwind".


<-- Under repoet skal det settes ett espalier, og der skal klatrerosen "New Dawn" få boltre seg, bare telen går i bedet der den står nå, så jeg får gravd den opp =P<-- Jeg gravde opp ganske mye sprengstein for å lage det ene bedet, og den var kjekk å dekke stygge kanter og sånt med! Man tager vad man haver =P
Krydderbedet.
Skråningen det skal bli bekk og fjellhage, før og etter graving:
Før:

Etter:


<- Bekken kommer til å gå til venstre her, fra den mørke "flekken" på toppen. Der er det en naturlig kulp. Planen er å lage en dam i bunnen av skråningen, med en filterpumpe som pumper vannet opp i kulpen igjen =) Tror det blir veldig fint!

Hagemessen på Lillestrøm 2011!

Hagemessen på Lillestrøm holdt i år til i den største hallen, og Hagegal (se www.hagegal.no/forum) hadde stand der!
Og siden Hagegal er en non-profit side som drives på dugnad, så ble alt på standen også gjort på dugnad, og du verden for ett oppmøte! =D
Folk donerte planter, frø, prikleplanter og stiklinger i fleng, så standen ble betalt via salg av disse!
Fantastisk morsomt å se slik engasjement og gavmildhet!

Hagegal er en nettside med forum der det er gratis å være medlem. Her kan man spørre og grave om alt hagerelatert, og få svar fra erfarne hageeksperter fra hele landet! Her finnes folk fra hele Norge, tilogmed noen utvandrere til sydligere strøk!Og alle nivåer av kunnskap og erfaring.
Og ikke minst - en hyggelig tone! Det er ikke noen spørsmål som er for dumme, og ikke noe problem som ikke kan løses!
Hagegals "misjon" er å spre hageglede og kunnskap til flest mulig. Og siden det er mer og mer hagemøbler og dilldall på messer enn planter og grønt, så ønsket lederne å gjøre noe med det!

Og du verden, for ett resultat! Jeg stod vakt på standen med 3 andre fra 14.00 til 18.00 lørdag 9/4, og det gjentar jeg med glede til neste år! Det var kjempekoselig, masse hyggelige folk og kunder, og jeg lærte masse selv og! =D

Her kommer noen bilder, det ble ikke så mange som jeg hadde tenkt, da det var ganske travelt på standen (og det var bare positivt!)