søndag 27. mars 2011

Bygging av veranda...

Mats fikk ett innfall uken før 17.mai. Han skulle bygge veranda!
Og satte igang, gravde hull og murte grunnstøtter..

 

 
Dette skulle bli en skikkelig sterk og holdbar veranda, så det ble brukt 2"8" plank istedet for 2"6" som er vanlig. (og gjett om impregnert materiale er tungt når det er bløtt a? =P )
På bildet under: Fra trappen og mot høyre skal det bli murt opp bed. Her har jeg allerede satt løker og plantet noen blomster, blant annet rosepeon, hvit klematis, en blekrosa rose (Friedrich ett-eller-annet), rødkattebusk, knall rosa tulipaner, snøklokker og rosa krokus. Som du sikkert skjønner - hvitt og rosa blir temaet her! Huset skal kles om og males om ikke så mange år, Mats vil veldig gjerne ha hvitt hus (Og selv om jeg IKKE vil ha hvitt hus, så er det utrolig lett å få blomster som passer inn ! )


Og etter at selve plattingen var på plass, så dukka gravemaskinen opp, og det ble en lang pause i snekringa.
Men det kom da trapper og rekkverk på plass etterhvert, det bare tok litt tid  =P
Hele rekkverket ble tilogmed malt før vinteren kom!
Planen er å lage ett grillhjørne og tett vegg til høyre for den høye delen av rekkverket, slik at det blir en skjermet krok der. Og mest sannsynlig blir det også ett slags lysthus-aktig opplegg i den delen og, med noe telt eller sånn.. Det blåser en del her i hagen, så det hadde vært godt innimellom =)


Så her blir det romantisk, og planen er å ha bryllupsfesten her hjemme.. (Vi vil bare ha ett lite bryllup, med kun de nærmest, ikke hele slekta =P )