fredag 9. september 2011

Vi har fått høner! =D

Plutselig stod pappa og oppdretter på døra med en pappeske! Oppi der var det 4 Brune Lohmannhøner på 17 uker =)
Men ooops, her mangla det både mat og vannautomater, varmelampa var ikke montert, døra er fremdeles ikke panelert, hønsenettingen er ikke satt opp over luftegården.. Ja, som du skjønner mangler den siste finishen og litt til =P Til mitt forsvar har det regna strikkepinner de siste ukene.. E18 mellom Mysen og Ørje er stengt pga oversvømmelse, det sier vel litt =P
Men nå dukka de jo opp, dissa fjærkledde snuppene, og dermed var det bare å kaste seg rundt, slippe hønene inn i huset sitt og gi dem litt mat og vann, og så dure avgårde til Trøgstad Mølle.. Der hadde de ikke vannautomat og sånt, så dermed brumma jeg videre til Mysen og Bole.. Der hadde de det jeg trengte, og så var det hjem og leke handywoman =P Ble noen timer jobb idag, men det var bare herlig i dette fantastiske været vi fikk!
Sol og varmt, ikke vind, glade katter, klukkende høner, sommerfugler og fuglekvitter! Nesten sommerstemning! Herlig! =D
<- 4 skjønne frøkner =)
<- Utforsking =P
<- Høh? Her var det, eh, fint? Eller? =P
<- Oh, mat!
 <-Varmelampa kom opp litt utpå kvelden, og den varmer godt! Her er tuppene inne i rugekassa =)
<- Sånn ser det ut nå, hønene holdt seg inne i kassa lenge.. Mye skummelt, også drev jeg rundt veggene og banka i tillegg.. Må jo få opp hønsenetting over hønsegården, så de kan få flakse rundt ute og!

Vælkømmin te Shabby Chicken! =P

Siste finish blir gjort i morgen tenker jeg.. (En lampe med vanlig lys skal opp, høner slutter å legge egg om de ikke får "dag og natt" om vinteren og..) Hønene er nå ihvertfall fornøyde, og begynner mest sannsynlig å legge egg om noen få uker =D

Men en ting trenger jeg hjelp til nå, og det er navn! Noen som har noen tips til gode hønenavn? De vi hadde for noen år siden het Turid, Anna og Doris =P Så sleng ut forslag folkens! =)

2 kommentarer:

Mia sa...

Först måste jag säga mig enig, ditt hus ligger fantastisk flott till, morötterna imponerar. Men höns, så trevligt! Hade jag bott ett annat ställe än här i villaområdet hade jag haft höns. Dom är så trevliga, kacklar och står på, fina att se på också, och inte minst ägg.. Gillar ditt hus också, på ett eller annat vis fick jag Pettson i tankarna (gubben og katten på norsk), har du findus också?
Ha en fin start på uken :)

Tigertina sa...

Takk for det! (Jeg mener det samme :P )
Jeg har opptil flere "Finduser", har 5 katter ;)

Tusen takk for koselig kommentar!:)