onsdag 23. mars 2011

Dette skjedde i 2010!

Tomta vi bor på er ca 3,2 mål stor. Den er lang, smal, og bratt i lengderetningen..
1,5 mål er brakkland/eng, nord på tomta, resten er hage, bygninger og vei.
Hagen var utrolig koselig da vi kjøpte den, med gamle, vridde epletrær og masse syrin!

Desverre var den også veldig bratt, og hadde absolutt ingen flate områder der det var mulig å plassere ett lite bord og stoler. Dessuten hadde vånd (en slag jord-rotte) kost seg der i årevis....
Akkurat dem hjalp kattene til med. Vi hadde bare 2 da vi flyttet hit, de var innekatter frem til dette - gjett om de koste seg da de fikk katteluke og masse tumleplass! Og fast-food i tillegg (altså hurtig-pilende-skapninger)!
<- Huset sett fra vest-grensa. Smal tomt!

Resultatet av alle disse årene uten katt var masse hull og søkk overalt der rottene gravde tunneller.
Som sagt - hagen var veldig trivelig, men totalt ubrukelig for annet enn å gå og titte i.
Og i tillegg måtte man snike kjøretøy forbi inngangen til huset, med fare for å tippe ned skråningen til hagen, for å komme til størstedelen av tomta, altså enga..

<- Enga, sett sørfra (fra nordenden av huset.)
Konklusjonen var - vi trenger bredere vei forbi huset, og vi trenger flate platåer i hagen.
Som sagt, så gjort! Vi fikk lånt en graver, via min fantastisk snille pappa, og han og Mats gravde opp og ordnet til hele hage-delen av tomta på en langweekend.
En kollega av Mats kom med traktor og henger, og lass på lass med sprengstein og pukk. En syrin og en skjærsmin ble flyttet lenger ned i hagen.
Omsider ble det lignende en vei, flere meter bredere enn opprinnelig! Og det trengs, for min kjære skal nemlig bygge seg verksted på enga, og da må man ha lastebiler forbi huset ;)

<- Her er veien allerede mye bredere enn før! Broren min er linselus :P Sett nordfra.Da gjenstod bare resten.... Vi raket det som skulle bli ny plen, gjødslet, sådde og vannet i flere uker.. Og etter en drøy måned kunne vi begynne å klippe plenen! Fantastisk!

Resultatet av den bredere veien, var en gedigen, bratt skråning ned til hagen.. Planen min er å gjøre den om til ett svært, frodig bed! Men hjelpes for en lukejobb jeg har laget til meg selv... Heia tettvoksende, teppedannende blomster!
Det kom masse planter på plass i fjor sommer, feriepenger og alt overskudd etter regninger står trygt plantet i jorda! Kunne funnet verre sted å gjøre av dem :P
<- Sett nordfra.


I tillegg begynte Mats på en veranda i fjor. Den er ikke helt ferdig, men det blir den (forhåpentligvis) i år!

<- Plen, bladfall fra trær, og se, skråningen er grønn! :D (Mye av det skyldes nok manglende luke-entusiasme fra min side)
Verandaen synes til høyre for huset, det hvite rekkverket...

I år har jeg svidd av altfor mye penger på staudefrø hos Impecta, men heller kjøpe mye frø enn å kjøpe tilsvarende mengde planter, det blir dyrere :P

Nå vet du litt om hva som skjedde i fjor.. I år er planene store, blant annet å lage en dam, Mats skal bygge verkstedet sitt, mure opp pene kanter til bed, finne flere vakre planter (har visst blitt bitt av samle-basillen og!), lage rosebue, urtehage, ny grønnsakshage (hadde det i fjor og, ble noen poteter og gulrøtter, men fant ut av grønnsakshage på bakkenivå var veldig upraktisk...), sitteplasser under epletrærne, lys i trærne... Ja du skjønner, det blir nok å hengre fingrene i, bare snøen forsvinner! Jeg gleder meg! :D

Ingen kommentarer: